Home

Dagboksutdrag #1

16 januari, 2009

I början av januari för sju år sedan så flyttade jag till Göteborg. Då löd titeln på mitt dagboksinlägg från den åttonde “DAGEN DÅ MITT NYA LIV BÖRJADE.” Ett litet utdrag ur texten lyder:

“Igår var en nervös dag, egentligen hade jag inget att oroa mig för, ett äventyr låg ju framför mig och som nu har startat. Kom fram till GBG runt 10 tiden och irrade runt med Ola en aning, ingen hittade till en början till Chalmers via bilvägen. Till slut kom jag fram och kände mig väldigt utmattad, efter någon timme höll jag på att somna. Max och Linus kom förbi en snabbis för att säga hej innan de skulle hem. De vågade inte det egentligen för de har inte träffat de tre andra killarna som bor i samma hus, lite kul faxx. Under natten sov jag jättegott, men vaknade lite väl lätt runt kanske sex-sju.”

Vilket äventyr väntade mig? Dagar senare förklarar jag att allt är ok men att jag förföljs av konstant rädsla och oro för hur allt ska gå. Pappa skickar med naturläkemedel som verkar lugnande men jag använde dem aldrig. Det skulle vara som att ge upp, förlora och misslyckas i storstan. Så jag bet ihop, unnade mig trevliga utekvällar med mina vänner och slet på Freddans med att sopa, diska, köpa mat, hjälpa kunder och lyssna på allt skitsnack som florerar i en musikaffär. När praktiken efter nån månad tagit slut visste jag inte vad jag skulle göra. En sak visste jag, att ge sig an Arbetsförmedlingen var som att skjuta sig själv i foten. Jag gick på något möte där man skulle skriva in sig och lyssna på samma introduktion jag redan fått i Växjö några månader tidigare. Vilka enorma framtidsutsikter jag hade, menade de.

bergsjon-3092.jpg

Räddningen fann jag i Bergsjön när jag ringde vikariepoolen för förskolorna i området. Verksamhetschefen ville jag skulle komma ner dagen efter så jag trillade ner för Tycho Brahe trapporna och in på hennes kontor. Efter en halvtimme hade jag fixat mitt första riktiga jobb. Den första tiden var tuff men jävligt rolig. Jag var uppskattad (inte minst för att jag var kille) och det där höll jag på med i ett halvår tills det sket sig mer och mer mellan mig och Emma och jag var dökär i Sara och gick längs Heden om jag hade vägarna förbi (hon bodde där) och drömde om Lasse Winnerbäck , Ani DiFranco och Cirkus Miramar. Jag flyttade från Bergsjön till Hjällbo. Någonstans där tror jag att mitt äventyr tog slut. Jag tror att jag gav upp ganska mycket det hopp jag haft med mig hemifrån. Ekonomin var pajj och jag tvivlade på allt – hur jag var i sociala sammanhang och hur jag var mot mig själv. Jag hade de allra finaste vännerna och åkte på Europaturnéer och hade precis det liv jag ville ha. Men något fattades och jag ignorerade det.

Och man springer på, år ut och år in vetandes att det värker men att det går ändå. Och allt gjort är inget jag hade velat haft ogjort. Men vad är det där som värker? Vad är det som värker? Jag kanske hittar det i dagböckerna.

Annonser

3 Responses to “Dagboksutdrag #1”

 1. Henke Says:

  Jag vill veta vad det är som fattas! Historien kan inte bara ta slut sådär. Varför nämns inte jag förresten? Jag kom ju in där i början visade det ju sig, men jag finns inte med? Har jag inte gjort några avtryck? Eller kommer det mera? Kan du inte fortsätta och berätta ända fram tills nu!? Det vore ju otolit olit.

 2. Henke Says:

  Nu har jag en blog jag med:

  http://laxambulansen.wordpress.com/

 3. Kalle Ederfors Says:

  Jag skrev vad som föll mig in. Och fler dagboksutdrag kommer ploppa upp här så var inte orolig. Jag kommer berätta om dig också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: