Home

Emo the real way

1 februari, 2008

Music: Sense field – ”Building” från albumet BUILDING

Kan inte vi löjliga, taniga, snebenta och konflikträdda flickor och pojkar få stå och gråta i ett hörn för att den som står i det andra hörnet inte talar med dig? Kan vi inte få konspirera och tro att förhållandet är slut innan det ens började. Vart är de skeva, ostämda gitarrerna och de sjuka trumtakterna? Vart är porta-inspelningarna?
Vilken jävla idiot var det som kom på att My Chemical Romance är emo? Och allt annat tjafs. Slit av er de där Broder Daniel-stjärnorna och börja odla finnar istället. Raka av er håret och lägg ena armen på ryggen för att med den andra hålla micken och skrika ut hur världen blir våldtagen, att vi måste sluta äta djur och ta hand om varandra istället. Lite screamo för helvete.
Kan inte människor fatta eller? Att hänga på Shock är inte emo. Svart är inte emo. Flanellskjortor i urtvättade färger som snorgul och fisgrön med en conversekeps på huvudet är emo. Att hänga kvar på skolgården efter lektionernas slut och åka bräda tills det är för mörkt för att se något är emo. Att leva för fan. Inte se ut och göra som alla andra. Att våga vara en tönt. Vart är alla töntar?

(Samma sak med metal. Varenda jävel tror att Lordi är metal. Det enda de lyckats med är att påvisa hur Carola, Christer Björkman och hela deras schlagergäng egentligen ser ut.)

Läs på ungdomar:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Emo
http://en.wikipedia.org/wiki/Emo


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: